Η φωνή μας έχει δύναμη! Και μπορεί να αλλάξει το μέλλον της γεωργίας και της διατροφής, για εμάς και τις επόμενες γενιές. 2 πρωτοβουλίες που αφορούν στο νομοθετικό πλαίσιο που προστατεύει τη βιοποικιλότητα
Τράπεζα γνώσεων – ενημερωτικά κείμενα
Η διατροφική μας (αν)ασφάλεια και οι ΝΓΤ
Η νέα γενιά Γενετικά Tροποποιημένων Oργανισμών προσπαθεί να μπει στη διατροφή μας από την πίσω πόρτα. Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ στις 7/2, ενώ στις 24/4 αναμένεται 2η ψηφοφορία για το ίδιο θέμα. Παρόλα αυτά το θέμα είναι σε εκκρεμότητα, επειδή αρκετά κράτη-μέλη της ΕΕ αντιδρούν.
Επιστολή προς τους ευρωβουλευτές για την ψηφοφορία της 24ης Ιανουαρίου για την νέα γενιά γενετικά τροποποιημένων
Αύριο Τετάρτη 24/1 ψηφίζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου.
Ζητούμε από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές να μην υποχωρήσουν στις πιέσεις των πολυεθνικών για χαλάρωση στους έλεγχους. Στηρίξτε την ισχύουσα προστατευτική νομοθεσία.
Δείτε την επιστολή των επιστημόνων της οργάνωσης Foe Europe σε ελληνική μετάφραση:
Νέες Γονιδιωματικές Τεχνικές στη διατροφή μας χωρίς διαφάνεια
Νέες Γονιδιωματικές Τεχνικές, ΝΓΤ, στη Διατροφή μας, χωρίς Διαφάνεια
Σας ζητούμε να στηρίξετε τη διατροφική μας ασφάλεια.
Εάν θέλετε να ξέρουμε τι τρώμε, στείλτε επειγόντως με την ιδιότητα σας ως Έλληνα πολίτη ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στους 6 Ευρωβουλευτές της χώρας μας που συμμετέχουν στις επιτροπές Περιβάλλοντος και Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου
Η διατροφική μας (αν)ασφάλεια
ΔΙΑΤΡΟΦIKH MΑΣ (αν)ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Τα γενετικά ψαλίδια στη διατροφική μας αλυσίδα. (Οι νέες γονιδιωματικές τεχνικές (ΝΓΤ), ή οι νέες τεχνικές επεξεργασίας γονιδίων)
Ενημερωτική έκθεση από τον ΑΙΓΙΛΟΠΑ (www.aegilops.gr) και το Δίκτυο Σιτώ (www.sito.gr) με θέμα την νέα νομοθετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Νέες Γονιδιωματικές Τεχνικές (ΝΓΤ)
Οι ζημιές από την πιθανή χαλάρωση της νομοθεσίας για τα μεταλλαγμένα – Επιστολή
Η Ελλάδα να παραμείνει ελεύθερη από μεταλλαγμένα. Ανοιχτή επιστολή του Δικτύου Διατήρησης Παραδοσιακών Σπόρων ΣΙΤΩ προς τους ευρωβουλευτές της Επιτροπής Περιβάλλοντος, όπου επισημαίνονται οι κίνδυνοι που προκύπτουν από την πρόταση της Επιτροπής της ΕΕ για χαλάρωση της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με τη νέα γενιά των γενετικά τροποιημένων (ΓΤΟ) και τις πατέντες.