Προέλευση:
Από Αιγινήτη επαγγελματία αγρότη Αναστάση Πιτσιλό 80 χρονών πλέον, που το καλλιεργεί και το αναπαράγει εδώ και πολλά χρόνια, το κληρονόμησε από τον παππού του
Διατηρητής-καλλιεργητής:
Άρης Παύλος το καλλιεργεί και το αναπαράγει από το 2009 και ο Γιάννης Κάσσης, από το 2012.
Χαρακτηριστικά:
Είναι σχεδόν ξερικό, δεν θέλει πολύ νερό αλλιώς θα σαπίσει. Είναι όμως απαιτητικό δηλαδή θέλει πλούσιο αφράτο χώμα [με κοπριά η κομπόστα ] για καλή παραγωγή. Κάνει στέλεχος με πολλά μικρά λευκά άνθη συνήθως χωρίς σπόρο
Σπορά, Αναπαραγωγή, Κράτημα σπόρου:
Στις θερμές περιοχές όπως η Αίγινα φυτεύουμε το Νοέμβρη Δεκέμβρη και η συγκομιδή γίνεται τον Ιούνιο. Δεν κρατάμε σπόρο αλλά κάθε χρόνο χρησιμοποιούμε τις μεγαλύτερες σκελίδες για φύτευση.
Άλλες Παρατηρήσεις: