Προέλευση:
Από το χωριό Κορυφή Τρικάλων
Διατηρητής-καλλιεργητής:
Άρης Παύλος, Σπορίτες Αίγινας, το καλλιεργεί από το 2007 επομένως το φυτό έχει προσαρμοσθεί στις κλιματικές συνθήκες της Αίγινας
Χαρακτηριστικά:
Προσαρμόζεται και στον ήλιο και τη σκιά . Φυτό ανθεκτικό το κρύο και τη ζέστη.
Σπορά, Αναπαραγωγή, Κράτημα σπόρου:
Σπέρνεται κατευθείαν στο χώμα τον Σεπτέμβρη όπου ευδοκιμεί καλύτερα από τη γλάστρα. Ίσως θέλει και πιο κρύο καιρό Οκτώβριο η Νοέμβριο για να αρχίσει να αναπτύσσεται πιο γρήγορα. Αργεί να βλαστήσει (20-30 ημέρες) αλλά αναπτύσσεται γρήγορα. Θέλει καλό χώμα, κάνει βαθιές ρίζες.
Πολύ λεπτός σπόρος, Δύσκολη η συγκομιδή σπόρου. Ο βλαστός του φυτού την άνοιξη ψηλώνει [ όπως και το σέλινο , ο άνιθος, ο μαϊντανός και το καρότο] ανθίζει και όταν ξεραθεί τρίβουμε τους ανθούς σε μια λεκάνη και μέσα είναι και ο σπόρος.
Άλλες Παρατηρήσεις: