Πιπεριά Καυτερή Τρικάλων

aigina_kayteri-piperia-trikalon
aigina_kayteri-piperia-trikalon

Sito Seeds Pack

Επικοινωνία με την ομάδα / διατηρητή

e-mail: arispavlos@yahoo.gr Για αποστολή σπόρων: ταχυδρομείστε προπληρωμένο φάκελο στη διεύθυνση, Αρης Παύλος, οδός Ιοκάστης, Φάρος, ΤΘ 1901, Αίγινα ΤΚ 18010

Sito Seeds Pack

Sito SeedsΓια να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, επιλέξτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:

Προέλευση:

Από καλλιεργήτρια του χωριού Κορυφή Τρικάλων.

Διατηρητής-καλλιεργητής:

Άρης Παύλος, ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ,  το καλλιεργεί στην Αίγινα  από το 2004 επομένως το φυτό  έχει προσαρμοσθεί στις τοπικές κλιματικές συνθήκες.

 Χαρακτηριστικά:

Πιπερίτσα πολύ καυτερή πολύ πικάντικη. ‘Υψος φυτού έως 50-60 εκ.  Ένα φυτό προσφέρει 30-50 πιπερίτσες. Διετές και τριετές φυτό, αν το κλαδεύεις. Αντέχει στο λίγο νερό.

Σπορά, Αναπαραγωγή, Κράτημα σπόρου:

Η σπορά γίνεται αρχές Φλεβάρη σε σπορείο. Για τη βλάστηση χρειάζονται  3 εβδομάδες τουλάχιστον και μετά απαιτούνται άλλες 3 εβδομάδες  για να διαμορφωθεί το φυτό ώστε να μεταφυτευθεί. Κατά προτίμηση η  Ανοιξιάτικη πλέον μεταφύτευση, να γίνει σε γλάστρα όπου ευδοκιμεί καλύτερα από ότι στο έδαφος.

Η συγκομιδή του σπόρου γίνεται αφού αφήσεις τον καρπό να ξεραθεί επάνω στο φυτό ενώ εξακολουθείς και ποτίζεις κανονικά. Απομακρύνεις προσεκτικά με γάντια την ξεραμένη πιπερίτσα από το φυτό  την ανοίγεις και παίρνεις το σπόρο.  Στεγνώνεις στη σκιά και αποθηκεύεις σε γυάλινο βαζάκι.

Άλλες Παρατηρήσεις

Προσοχή αν συγκομίσεις σπόρο χωρίς γάντια πλύνε προσεκτικά τα χέρια σου πριν αγγίξεις πρόσωπο και μάτια: ΚΑΙΕΙ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ: ΝΑΙ