Μελιτζάνα τσακώνικη

aigina_melitzana-tsakoniki
aigina_melitzana-tsakoniki

Sito Seeds Pack

Επικοινωνία με την ομάδα / διατηρητή

Κάσσης Γιάννης Καβουρόπετρα Ερατούς 4 Τ.Κ. 18010 Αίγινα Τηλ. 6971637618 email: kassis123@yahoo.gr

Sito Seeds Pack

Sito SeedsΓια να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, επιλέξτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:

Προέλευση:

Από οικογιορτή  ανταλλαγής σπόρων του Πελίτι

Διατηρητής-καλλιεργητής:

Γιάννης Κάσσης , ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ,  το καλλιεργεί στην Αίγινα  από το 2013 επομένως έχει προσαρμοσθεί στις τοπικές κλιματικές συνθήκες

 Χαρακτηριστικά:

Φυτό ανθεκτικό σε ασθένειες  με γρήγορη και μεγάλη ανάπτυξη και πολλούς καρπούς,  πολύ παραγωγική και γρήγορη , πολύ καλά προσαρμοσμένη στις συνθήκες της Αίγινας θέλει δηλαδή Ήλιο και ζέστη  γενικά.

Καρπός μακρόστενος  σε χρώμα ανοικτό μελιτζανί με νερά κατά μήκος του καρπού. Φυτό μεγάλο, μπορεί να φθάσει και το 1μ. Μερικοί το κρατούν διετές αλλά δεν παρατηρείται η ίδια παραγωγικότητα το δεύτερο χρόνο.

Σπορά, Αναπαραγωγή, Κράτημα σπόρου:

Τον Φεβρουάριο κάνουμε σπορείο σε θερμοκήπιο. Μεταφέρουμε στο έδαφος τον Απρίλιο. Η συγκομιδή αρχίζει από το τέλος Ιουνίου.  Παρόλο που είναι καλοκαιρινό φυτό στην Αίγινα μπορεί να φθάσει μέχρι το Δεκέμβριο. Για να κρατήσω σπόρο αφήνω κάποιες μελιτζάνες να ωριμάσουν πάρα πολύ μέχρι να πάρουν χρώμα ξερικό καφέ και να σκληρύνει η εξωτερική φλούδα. Κόβω την ώριμη και σχεδόν ζαρωμένη  μελιτζάνα  σε λωρίδες τη βάζω σε λεκάνη με νερό, και μαζεύω το σπόρο από το ώριμο φυτό με ένα κουταλάκι (για να ξεκολλήσουν). Ξεπλένω τους σπόρους που  είναι στον πάτο της λεκάνης σε σουρωτήρι και μετά στέγνωμα στον ίσκιο και φύλαγμα σε βαζάκι. Τη υπόλοιπη ώριμη μελιτζάνα την τρώω.

Άλλες Παρατηρήσεις

 

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ: ΝΑΙ