Προέλευση:
Από τις ομάδες του Πελίτι.
Διατηρητής-καλλιεργητής:
Γιώργος Νεβέσκαλος, την καλλιεργεί και την αναπαράγει από το 2016.
Μορφολογικά χαρακτηριστικά:
Φτάνει στα 30 – 40 εκ. ύψος (πριν την άνθιση). Έχει τρυφερά φύλλα με καυτερή γεύση (σαν τα φύλλα μουστάρδας) και τρώγεται ωμή σε σαλάτες.
Καλλιεργητικά χαρακτηριστικά:
Θέλει σχετικά συχνό πότισμα αλλά δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και είναι αρκετά ανθεκτική. Θέλει παρατήρηση και αφαίρεση των εντόμων που την τρώνε (κυρίως πράσινες κάμπιες). Καλλιεργείται στην Αττική σε υψόμετρο 300 μ. αλλά προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικά υψόμετρα.
Σπορά, Αναπαραγωγή, Κράτημα σπόρου:
Η σπορά γίνεται τον από τον Αύγουστο έως και τον Φεβρουάριο στο σπορείο. Αν η σπορά γίνει τους μήνες του χειμώνα θα χρειαστεί το σπορείο να βρίσκεται σε προστατευμένο χώρο. Η μεταφύτευση στο χωράφι γίνεται όταν το φυτό φτάσει στα 7 με 10 εκ. περίπου.