Προέλευση:
από την Κύπρο, ομάδα διατήρησης παραδοσιακών σπόρων «Σποροφύλακες Κύπρου» το 2013
Διατηρητής-καλλιεργητής:
Άρης Παύλος, ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ, το καλλιεργεί στην Αίγινα από το 2013 επομένως έχει προσαρμοσθεί στις τοπικές κλιματικές συνθήκες
Χαρακτηριστικά:
Θέλει οπωσδήποτε ήλιο δεν αντέχει τον ίσκιο αντίθετα με το μαϊντανό και το σέλινο.. Θέλει επίσης πολύ νερό όπως ο άνιθος
Έχει πολύ έντονη και ιδιαίτερη γεύση χρησιμοποιείται ο σπόρος και σαν μπαχαρικό τριμμένος
Σπορά, Αναπαραγωγή, Κράτημα σπόρου:
Σπέρνουμε τέλη Σεπτεμβρίου κρατώντας αποστάσεις 15-20 εκ. Σε ενάμιση μήνα μπορείς να τρως τα φύλλα μέχρι τέλος Μαρτίου. Μετά ψηλώνει ανθίζει βγάζει σπόρο. Αφήνεις το σπόρο επάνω στο φυτό να ξεραθεί και μετά συγκομίζεις
Άλλες Παρατηρήσεις:
Προσοχή στα μυρμήγκια, τρώνε το σπόρο του κόλιανδρου τους αρέσει πολύ. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το σπανάκι