Προέλευση:
Από το χωριό Κορυφή Τρικάλων το 2007
Διατηρητής-καλλιεργητής:
Άρης Παύλος, ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ, το καλλιεργεί στην Αίγινα από το 2008 επομένως έχει προσαρμοσθεί στις τοπικές κλιματικές συνθήκες
Χαρακτηριστικά:
Θέλει οπωσδήποτε ήλιο και πολύ νερό. Πιο πολύ από το μαϊντανό και το σέλινο.. Ευδοκιμεί πιο καλά στο χώμα παρά στη γλάστρα, είναι ευαίσθητο έχει μικρή ρίζα.
Σπορά, Αναπαραγωγή, Κράτημα σπόρου:
Σπέρνουμε τον Σεπτέμβριο κρατώντας απόσταση 30-40 εκ. Όταν μεγαλώνει ψηλώνει και φουντώνει πολύ. Ανάλογα με τον καιρό σε 2-3 μήνες φουντώνει καλά το φυτό. Το κίτρινο λουλουδάκι του γίνεται αργότερα σκούρο. Πολύ εύκολα μαζεύεις τον σπόρο τον Μάιο-Ιούνιο.
Άλλες Παρατηρήσεις:
Όταν έχει ζέστη και υγρασία [ κυρίως την Άνοιξη ] μπορεί να πιάσει έναν άσπρο μύκητα η μια άσπρη μελίγκρα .