Αμπελοφάσουλα Λήμνου

Σπορίτες-Ροδόπης_Αμπελοφάσουλα-Λήμνου
Σπορίτες-Ροδόπης_Αμπελοφάσουλα-Λήμνου

Sito Seeds Pack

Επικοινωνία με την ομάδα / διατηρητή

Για να πάρετε σπόρους, μας στέλνετε ένα γράμμα με έναν φάκελο μέσα. Προτιμούμε ο φάκελος να είναι με προπληρωμένο τέλος. Διαφορετικά έναν φάκελο με γραμματόσημο 1,90€. Έτσι αναλαμβάνετε εσείς τα έξοδα αποστολής. Σε κάθε έναν στέλνουμε μέχρι 12 ποικιλίες, όχι περισσότερες. Παρακαλούμε να γράφετε και στους φακέλους της επιστροφής τις διευθύνσεις. Μας απαλλάσσει από πολύ κόπο. Παρακαλούμε να μην στέλνετε συστημένα γράμματα, γιατί είναι αδύνατο να περιμένουμε ώρες στην ουρά . Η διεύθυνσή μας είναι: Σπορίτες ροδόπης Μ.Μ. Κωνσταντίου 22 Τ.Κ. 69133 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Sito Seeds Pack

Sito SeedsΓια να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, επιλέξτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:

Προέλευση:

Από την καλλιεργήτρια Ευρύκλεια Χρήστου από το χωριό Καλλιόπη Λήμνου το 2000.

Διατηρητής-καλλιεργητής:

Από την ομάδα Σπορίτες Ροδόπης: Δομπάζης Νικόλαος, την καλλιεργεί και την αναπαράγει από το 2000.

Μορφολογικά χαρακτηριστικά:

Είναι καθιστά με χοντρό και δυνατό κορμό. Απλώνουν πάρα πολύ.

Καλλιεργητικά χαρακτηριστικά:

Πολύ παραγωγικά χωρίς πολλές απαιτήσεις καθώς  είναι  ψυχανθές. Απλώνουν πάρα πολύ γι’ αυτό τους δίνουμε πολύ χώρο.

Σπορά, Αναπαραγωγή, Κράτημα σπόρου:

Πρέπει καλά να ξεραθούν οι σπόροι και να διατηρηθούν σε γυάλινα βάζα και τους βάζουμε στην κατάψυξη για 48 ώρες για να τους  προστατέψουμε από έντομα.  Η σπορά γίνεται κατευθείαν στο έδαφος τέλη Απριλίου αρχές Μαΐου.

Άλλα σχόλια:

Η γεύση τους είναι τέλεια. Τρώγονται σαν σαλάτα φρέσκα ή βρασμένα με λάδι και λεμόνι. Επίσης τα μαζεύουμε και τα καταψύχουμε όπως τον αρακά και τα κάνουμε πάλι σαλάτα με λάδι και λεμόνι. Είναι η λατρεμένη σαλάτα σε όλα τα νησιά . Στην Κύπρο τα λένε λουβιά.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ: ΝΑΙ