Σπορίτες Αίγινας

logo-aigina

Λίγα λόγια για την ομάδα

Είμαστε οι «Σπορίτες της Αίγινας», μια ομάδα με μέλη που ασχολούνται πολλά χρόνια με την διαφύλαξη και την ελεύθερη διακίνηση των παραδοσιακών φυτών και των σπόρων τους, δηλαδή με τον διατροφικό φυτικό πλούτο που όλοι μαζί κληρονομήσαμε.

Οι παραδοσιακοί σπόροι είναι Σπόροι Ελευθερίας διότι δεν καλύπτονται από πνευματικά δικαιώματα ή πατέντες και μπορούμε να τους αναπαράγουμε ελεύθερα εφ όρου ζωής. Οι παραδοσιακοί σπόροι μας δίνουν διατροφικά φυτά γεμάτα θρεπτικές ουσίες, πολύ περισσότερες από αυτές που μας δίνουν οι σπόροι του εμπορίου. Οι παραδοσιακοί σπόροι είναι κατάλληλοι για μια ήπια γεωργία που μειώνει τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και συντηρεί τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς του εδάφους. Οι παραδοσιακοί σπόροι χάνονται γιατί προς το παρόν η πώληση τους είναι παράνομη. Τα παραδοσιακά φυτά, ελάχιστα πλέον καλλιεργούνται

Στοχεύουμε στην αναγέννηση της κοινής μας κληρονομιάς. Παράγουμε παραδοσιακούς σπόρους, τους διανέμουμε δωρεάν, συγκεντρώνουμε και διαδίδουμε την αντίστοιχη γνώση. Είμαστε όλοι εθελοντές και η ομάδα μας είναι ανοικτή σε όσους ενδιαφέρονται για τη διατήρηση της φυτικής βιοποικιλότητας.

Είμαστε οι “Σπορίτες της Αίγινας” και είμαστε εδώ για να μοιραστούμε μαζί σας όλα όσα μαθαίνουμε για την επιβίωση των παραδοσιακών φυτών και των σπόρων τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Sito Seeds Pack

Επικοινωνία με την ομάδα / διατηρητή

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email: sporitesaeginas@gmail.com και να δείτε τις δράσεις μας στη σελίδα μας στο facebook: Σπορίτες Αίγινας

Για την διάθεση των σπόρων μας θα ενημερωθείτε στις επιμέρους καρτέλες των ποικιλιών που διατηρούμε. 

Ποικιλίες που διατηρεί

Sito Seeds

Νέα και δράσεις της ομάδας

19η γιορτή παραδοσιακών σπόρων στην Αίγινα

19η γιορτή παραδοσιακών σπόρων στην Αίγινα

Οι Σπορίτες Αίγινας σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Μεσαγρού διοργανώνουμε το Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 τη Γιορτή των παραδοσιακών σπόρων στις 11.00 στον Μεσαγρό (στο πάρκινγκ δίπλα στο καφενείο του Σκάφωνα).

Γιορτή των παραδοσιακών σπόρων

Γιορτή των παραδοσιακών σπόρων

Οι Σπορίτες Αίγινας σε συνεργασία με το Γυμνάσιο του Μεσαγρού οργανώνουν ”Γιορτή των παραδοσιακών σπόρων” την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 στις 12 το μεσημέρι στο πάρκινγκ δίπλα στο καφενείο του Σκάφωνα στο Μεσαγρό.

18η Δωρεάν Προσφορά Παραδοσιακών Σπόρων

18η Δωρεάν Προσφορά Παραδοσιακών Σπόρων

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στην αυλή του καταστήματος της Κάρλας(Μηλοκύδωνο) με βιολογικά προϊόντα, απέναντι από το 1ο Δημοτικό σχολείο στις 12μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η 18η Δωρεάν Προσφορά Παραδοσιακών Σπόρων από τους Σπορίτες Αίγινας-Μέλος του Δικτύου Σιτώ.