23η εκδήλωση για τις παραδοσιακές ποικιλίες στην Κομοτηνή

18.04.2024

23rd Κomotini seed festival

Το Σάββατο 27 Απριλίου στην Αυλή του Θερινού Δη.Πε.Θε. και ώρα 17.00, οι σπορίτες Ροδόπης (μέλος του δικτύου Σιτώ), η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, ο Δήμος Κομοτηνής – Δημοτικά Σχολεία: 1ο,5ο, 7ο, 10ο, Νέας Καλλίστης, Ξυλαγανής, Νέου Σιδηροχωρίου, Διαπολιτισμικό Ιάσμου, Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία: 1ο, 4ο, Δοκού, Νηπιαγωγεία: 2ο, 8ο, 9ο, 13ο, 14ο Κομοτηνής, 1ο Σαπών, Λυκείου, Νέου Σιδηροχωρίου, Γυμνάσια: 4ο, Ε.Ε.Ε.ΕΚ., ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ, Εσπερινό, Μουσικό Κομοτηνής, Νέας Καλλίστης, 1ο Επάλ Κομοτηνής, 3ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, ΣΔΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, Σύλλογος Περπατώ, Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», διοργανώνουν την 23η εκδήλωση για τις παραδοσιακές ποικιλίες στην πόλη της Κομοτηνής.

Στην εκδήλωση θα μοιραστούν στους καλλιεργητές δωρεάν σπορόφυτα από ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, αγγούρια, πεπόνια, κολοκυθάκια που έκαναν οι σπορίτες Ροδόπης και οι μαθητές των σχολείων μαζί με τους δασκάλους τους.

Οι σπορίτες Ροδόπης έχουμε σκοπό τη διάσωση και διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών, μοιράζοντας δωρεάν σπόρους και σπορόφυτα. Επίσης στόχος μας είναι η διάδοση των οικογενειακών λαχανόκηπων και η παραγωγή σ’ αυτούς καθαρής και ποιοτικής  τροφής από παραδοσιακές ποικιλίες.

Εδώ και 23 χρόνια συνεργαζόμαστε με τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημιουργώντας σχολικούς λαχανόκηπους και μαθαίνοντας στους μαθητές να παράγουν φυτά από τον σπόρο και να καλλιεργούν την τροφή τους. Η γνώση αυτή είναι βιωματική και θα τους είναι πολύτιμη για ποιοτική και υγιεινή ζωή.

Δείτε την εκδήλωση στο facebook