18η Δωρεάν Προσφορά Παραδοσιακών Σπόρων

13.02.2023

σποριτεσ2022_web

‘’18η Δωρεάν Προσφορά Παραδοσιακών Σπόρων από τους Σπορίτες Αίγινας-Μέλος του Δικτύου Σιτώ’’

 

Οι Σπορίτες Αίγινας εδώ και 18 χρόνια ασχολούμαστε με την διαφύλαξη και διάσωση των παραδοσιακών σπόρων, διατηρώντας ζωντανή την πολύτιμη κληρονομιά των προγόνων μας για διατροφική αυτάρκεια και ελευθερία.

Σπόροι που ήρθαν στα χέρια μας από τις παλιότερες γενιές που δεν είναι ούτε υβρίδια ούτε μεταλλαγμένοι, κρατάνε την ποιότητα, είναι ανθεκτικοί στις αρρώστειες και δεν χρειάζονται φάρμακα, αλλά προσορμάζονται και εύκολα στις κλιματικές αλλάγές, κάτι που βιώνουμε έντονα τα τελευταία χρόνια.

Κρατάτε τους δικούς σας σπόρους και μπορείτε να ζητάτε πληροφορίες και συμβουλές μέσα από την σελίδα μας  https://www.facebook.com/groups/481264179137138

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στην αυλή του καταστήματος της Κάρλας(Μηλοκύδωνο) με βιολογικά προϊόντα, απέναντι από το 1ο Δημοτικό σχολείο στις 12μ.μ.

Πιστοί στο ραντεβού μας κάθε Φεβρουάριο θα μοιράσουμε φέτος περίπου 38 καλοκαιρινές ποικιλίες δίνοντας ταυτόχρονα καλλιεργητικές συμβουλές και κάνοντας πρακτικά και ένα μικρό σπορείο στο χώρο για καλύτερη ενημέρωση. Μπορείτε να πάρετε έως 10 ποικιλίες και το μοίρασμα θα γίνει με την καθοδήγησή μας.

Όσοι δεν προλάβετε να πάρετε μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Γιάννη Κάσση  6945363185  να επισκεφτείτε το κτήμα του στην Κυψέλη  και να τους πάρετε. Σπόρους θα δώσουμε μόνο στην Αίγινα, για όσους ενδιαφέρονται από άλλα μέρη της Ελλάδος, μπορούν να επισκεφτούν το http://localhost/sito/ του Δικτύου Σιτώ που συμμετέχει και η ομάδα μας σαν μέλος και να βρείτε εκεί όχι μόνο τους δικούς μας σπόρους αλλά και από άλλους καλλιεργητές και να τους ζητήσετε να σας στείλουν, το Σιτώ έχει επίσης και πολλές καλλιεργητικές συμβουλές και όχι μόνο, αξίζει να το επισκεφτείτε.

Οι 38 ποικιλίες που θα μοιράσουμε είναι:

Φασόλια μαύρα καθιστά Λευκάδος    

Αμπελοφάσουλα Κύπρου             

Καλαμπόκι  κόκκινο  

Καλαμπόκι ορεινό άσπρο  

Καλαμπόκι  ποπκορν μωβ  γλυκό  

 Καλαμπόκι  ποπκορν  

Μελιτζάνα  φλάκσα     

Μελιτζάνα άσπρη           

Μελιτζάνα   τσακώνικη   

Ντοματοπιπεριά(πιπεριά μεγάλη) Καβάλας  

Καυτερή πιπεριά Τρικάλων (μικρή) 

Πιπεριά Φλωρίνης  

 Πιπεριά Κέρατο (νέο)        

Μπάμια Τροιζήνιας      

Ήλιοι  

Κατιφές 

Βλήτα   κόκκινα   

Βλήτα   πράσινα   

Βασιλικός πλατύφυλλος 

Ξυλάγκουρο Αίγινας  

Ατζούρι    Αγγουράκι Ικαρίας   Αγγουράκι  

Κολοκύθα κίτρινη  

Κολοκύθα μεγάλη  

Κολοκύθα  μίνι   

Κολοκυθάκι Αίγινας  

Πεπόνι ξερικό Μαλεσίνας 

Ντοματάκι  μαυρο Κριμαίας  

Ντοματάκι βελανίδι 

Ντοματάκι  ροζέ 

Nτοματάκι Δονούσης μικρό

Ντοματίνι Μακεδονίας 

Ντομάτα μαύρη Κριμαίας 

Ντομάτα Cherokee 

Ντομάτα κίτρινο τσαμπί  

Ντομάτα αναρριχώμενη 

Ντομάτες ΜΙΧ