Ενημερωτικά κείμενα
Νέες Γονιδιωματικές Τεχνικές, ΝΓΤ, στη Διατροφή μας, χωρίς Διαφάνεια
Νέες Γονιδιωματικές Τεχνικές, ΝΓΤ, στη Διατροφή μας, χωρίς Διαφάνεια
Σας ζητούμε να στηρίξετε τη διατροφική μας ασφάλεια.
Εάν θέλετε να ξέρουμε τι τρώμε, στείλτε επειγόντως με την ιδιότητα σας ως Έλληνα πολίτη ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στους 6 Ευρωβουλευτές της χώρας μας που συμμετέχουν στις επιτροπές Περιβάλλοντος και Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου
Η ΔΙΑΤΡΟΦIKH MΑΣ (αν)ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΔΙΑΤΡΟΦIKH MΑΣ (αν)ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Τα γενετικά ψαλίδια στη διατροφική μας αλυσίδα. (Οι νέες γονιδιωματικές τεχνικές (ΝΓΤ), ή οι νέες τεχνικές επεξεργασίας γονιδίων)
Ενημερωτική έκθεση από τον ΑΙΓΙΛΟΠΑ (www.aegilops.gr) και το Δίκτυο Σιτώ (www.sito.gr) με θέμα την νέα νομοθετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Νέες Γονιδιωματικές Τεχνικές (ΝΓΤ)
Οι ζημιές από την πιθανή χαλάρωση της νομοθεσίας για τα μεταλλαγμένα – Επιστολή
Η Ελλάδα να παραμείνει ελεύθερη από μεταλλαγμένα. Ανοιχτή επιστολή του Δικτύου Διατήρησης Παραδοσιακών Σπόρων ΣΙΤΩ προς τους ευρωβουλευτές της Επιτροπής Περιβάλλοντος, όπου επισημαίνονται οι κίνδυνοι που προκύπτουν από την πρόταση της Επιτροπής της ΕΕ για χαλάρωση της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με τη νέα γενιά των γενετικά τροποιημένων (ΓΤΟ) και τις πατέντες.
Θα μας πνίξουν οι πατέντες αν χαλαρώσει η ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ για τους ΓΤΟ
Θα μας πνίξουν οι πατέντες, αν χαλαρώσει η νομοθεσία που σήμερα ελέγχει τα γενετικά τροποποιημένα ή «μεταλλαγμένα» μας προειδοποιούν εκατό Ευρωπαϊκές οργανώσεις μεταξύ των οποίων και το Δίκτυο ΣΙΤΩ. Η επιστολή που εστάλη στην Κομισιόν και τους υπουργούς Γεωργίας της Ευρώπης για το τι θα συμβεί αν τα προϊόντα των Νέων Γονιδιωματικών Τεχνικών (ΝΓΤ) απαλλαγούν από τους ελέγχους.
Τα νέα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα να παραμείνουν υπό αυστηρό έλεγχο και με επισήμανση!
Οι μεγάλες εταιρείες χημικών προϊόντων και σπόρων θέλουν να προωθήσουν νέους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (Γ Τ Ο) στην αγορά, επιβάλλοντας τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα στα χωράφια μας και τα πιάτα μας χωρίς εμείς να το γνωρίζουμε. Έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε τι τρώμε και τι καλλιεργούμε στα χωράφια μας!
Παραδοσιακές Ποικιλίες: Ανώτερη θρεπτική αξία
Η επιστημονική ομάδα Μ. Κουτσίκα-Σωτηρίου, Α. Λ. Τσιβελίκας και Χ. Γκόγκας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Γεωργικής Έρευνας Βόρειας Ελλάδας έχουν ανακοινώσει τα ακόλουθα σε σχέση με τα λαχανικά:
Δυσάρεστη διαπίστωση: τα συστατικά της θρεπτικής αξίας αυτών στις εμπορικές ποικιλίες είναι μειωμένα ή έχουν χαθεί σε σχέση με τις τοπικές ποικιλίες.