Ομάδα Αθήνας – Γλυκοπατάτα

Γλυκοπατάτα - Ομάδα Αθήνας

Λίγα λόγια για την ομάδα

Μια αστεία γλυκοπατάτα και η τρυφερή της ιστορία ήταν η αφορμή για την ονομασία της ομάδας διατήρησης παραδοσιακών σπόρων της Αθήνας.

Καλλιεργούμε με παραδοσιακούς σπόρους σε μπαλκόνια, σε ταρατσόκηπους, σε αστικούς κήπους στην Κηφισιά και στον Βύρωνα και σε κτήματα μελών της ομάδας στην Κερατέα, στο Λαύριο, αλλά και στον Βόρειο Όλυμπο. 

Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου μέσα από δημόσιες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις σε σχολεία, όπου δίνουμε σπόρους, φτιάχνουμε σπορεία και ενημερώνουμε για την μεγάλη και πολλαπλή σημασία της διάδοσης και καλλιέργειας των παραδοσιακών ποικιλιών.

Ταυτόχρονα διατηρούμε μικρή συλλογή σπόρων που με χαρά μοιραζόμαστε με ανθρώπους που θέλουν να τους καλλιεργήσουν. 

Πολλα απο τα μέλη μας αποτελούσαν την τοπικη ομάδα του Πελιτι στην Αθήνα, μέχρι τη κατάργηση των τοπικών ομάδων του, και κάποια άλλα ηταν μέλη της ομάδας διατήρησης παραδοσιακών σπόρων της Λαμπηδόνας. Αποτελέσαμε επίσης μέλη του Δικτύου Σποροφύλαξης Αττικής.

Σήμερα είμαστε μια αυτόνομη ομάδα, που ασπάζεται τις αρχές και ειναι ιδρυτική ομάδα του Δικτύου Σιτώ.

Sito Seeds Pack

Επικοινωνία με την ομάδα / διατηρητή

Για να επικοινωνήσετε με την Ομάδα μας γράψτε μας στο Email: athina@sito.gr

Οδηγίες για το πως ζητάμε σπόρο αναζητείστε από την καρτέλα κάθε ποικιλίας.

Νέα και δράσεις της ομάδας

3η Ετήσια γιορτή παραδοσιακών σπόρων του Δικτύου ΣΙΤΩ στην Αθήνα

3η Ετήσια γιορτή παραδοσιακών σπόρων του Δικτύου ΣΙΤΩ στην Αθήνα

Η Ομάδα παραδοσιακών σπόρων  Αθήνας – «Γλυκοπατάτα», ιδρυτικό μέλος  του Δικτύου Διατήρησης Παραδοσιακών Σπόρων ΣΙΤΩ, σας προσκαλεί με χαρά στην:
3η Ετήσια Ανοιξιάτικη γιορτή της την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ.
στους χώρους του Καφέ Μύρτιλλο και του παρακείμενου σ΄ αυτό Πάρκου για το Παιδί & τον Πολιτισμό (πρώην Πάρκο ΚΑΠΑΨ), Τριφυλίας & Λάμψα Αμπελόκηποι, Αθήνα, μόλις 10 λεπτά από το σταθμό του Μετρό “Πανόρμου”. (https://maps.app.goo.gl/eYJbAKm8GHcag11K7)

Συνέντευξη της Β. Κανελλοπούλου και του Α. Αλέστα στο in.gr

Συνέντευξη της Β. Κανελλοπούλου και του Α. Αλέστα στο in.gr

Επιστήμονες αλλά και ομάδες πολιτών σε εθελοντικό επίπεδο γυρίζουν από χωριό σε χωριό, αναζητώντας τοπικές ποικιλίες, τις οποίες θέλουν να διατηρήσουν για να μη χαθούν – Το ντοματάκι του Αγίου Ορους και άλλους 79 παραδοσιακούς σπόρους σώζει και διατηρεί το Δίκτυο «Σιτώ»

Γιορτή Παραδοσιακών Σπόρων του Δικτύου στην Αθήνα

Γιορτή Παραδοσιακών Σπόρων του Δικτύου στην Αθήνα

Η Ομάδα παραδοσιακών σπόρων  Αθήνας – Γλυκοπατάτα, μέλος  του Δικτύου Διατήρησης Παραδοσιακών Σπόρων ΣΙΤΩ, διοργανώνει την 2η ετήσια ανοιξιάτικη γιορτή της την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, από τις 11.30 π.μ. έως τις 5 μ.μ., στο κτίριο και την αυλή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων  (Πεζόδρομος) Ερμού 134 , Αθήνα, Σταθμός Ηλεκτρικού :  Θησείο. Είσοδος Ελεύθερη