Φθινοπωρινή γιορτή σπόρων

12.10.2021

HANDS

GIORTH-AIGINAS-OKT_2021.jpg

16/10/2021  ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 θα μοιράσουμε παραδοσιακούς σπόρους για τον χειμωνιάτικο λαχανόκηπο στο πολύ ”ευνοϊκό” κλίμα της Αίγινας. Θα προηγηθεί μικρή ενημέρωση για την ομάδα μας και το Δίκτυο Σιτώ που είμαστε μέλος του, καθώς και συμβουλές σε ερωτήσεις σας για την καλλιέργεια των λαχανικών, αρρώστιες κ.λ.π. Η εκδήλωση θα γίνει στην αυλή του καταστήματος της Κάρλας (Μυλοκύδωνο) με βιολογικά προϊόντα, απέναντι από το 1ο Δημοτικό σχολείο στις 12 το πρωί.

Όσοι βρίσκονται στο χώρο θα έχουν υποχρεωτικά μάσκες και το μοίρασμα θα γίνει με την καθοδήγησή μας. Μπορείτε να πάρετε έως 10 ποικιλίες. Όσοι δεν προλάβετε να πάρετε μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Γιάννη Κάσση 6945363185 να επισκεφτείτε το κτήμα του στην Κυψέλη και να τους πάρετε, επίσης ο Γιάννης για τα επόμενα δύο Σάββατα θα δέχεται επισκέψεις στο κτήμα του για πρακτικές συμβουλές. Σπόρους θα δώσουμε μόνο στην Αίγινα, για όσους ενδιαφέρονται από άλλα μέρη της Ελλάδος, μπορούν να επισκεφτούν το http://localhost/sito/ του Δικτύου Σιτώ που συμμετέχει και η ομάδα μας σαν μέλος και να βρουν εκεί όχι μόνο τους δικούς μας σπόρους αλλά και από άλλους καλλιεργητές και να τους ζητήσουν να σας στείλουν.  Το site του Σιτώ έχει επίσης πολλές καλλιεργητικές συμβουλές και όχι μόνο, αξίζει να το επισκεφτείτε.

Θα έχουμε 20 ποικιλίες που είναι: Μαρούλι Αγίου Όρους, Μαρούλι βελανιδόφυλλο, Μαρούλι χαμηλό κατσαρό, Ρόκα, Κολίανδρος Κύπρου, Καρδαμίδα Αίγινας, Σέλινο Τρικάλων, Μαιντανός Τρικάλων, Άνιθος Τρικάλων, Αντίδι, Μωβ λαχανίδα, Καρότο, Λάπατο Αγίου όρους, Σπανάκι, Παντζάρι ριγέ Γαλλίας, Λούβανο ή Λαθούρι, Αρακάς Μεθάνων, Φάβα Αιγινίτικη, Σέσκουλο, Κουκιά Αίγινας.

Η ομάδα μας ”Σπορίτες Αίγινας-μέλος του Δικτύου ΣΙΤΩ” συνεχίζει την δράση της στο νησί της Αίγινας για 17η χρονιά(παλιά σαν Πελίτι Αίγινας και τα τελευταία χρόνια σαν Σπορίτες Αίγινας). Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν πιο ενεργά στην ομάδα μας μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο 6934793002, είτε στο email μας sporitesaeginas@gmail.com είτε στη σελίδα μας στο FB https://www.facebook.com/groups/481264179137138

Επίσης όσοι έχουν κρατήσει σπόρους από τις ποικιλίες που μοιράσαμε πέρυσι(ή έχουν από δικούς τους παλιούς σπόρους) μπορούν να τους φέρουν στην εκδήλωση.

Φυσικά περιμένουμε και τα σχολεία της Αίγινας (από όλες τις βαθμίδες) να επικοινωνήσουν μαζί μας για να τους βοηθήσουμε να φτιάξουν τον δικό τους λαχανόκηπο (ακόμη και σε παρτέρια, μέχρι τώρα το Γυμνάσιο του Μεσαγρού έχει ενδιαφερθεί).

Το μήνυμα των καιρών δεν είναι να φυλαγόμαστε αλλά να ανοιγόμαστε σε πράγματα που έχουν ελπίδα και φως.