Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή | Κάσσης Γιάννης Καβουρόπετρα Ερατούς 4 |
---|
Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, επιλέξτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:
Τους σπόρους έφερε ο Άρης Παύλος από ταξίδι του στην Κύπρο 2013 [πηγή, Σποροφύλακες Κύπρου ].
Γιάννης Κασσης , ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ, το καλλιεργεί στην Αίγινα από το 2015. Το φυτό έδειξε αμέσως ότι ήταν κατάλληλο για τις τοπικές κλιματικές συνθήκες
Είναι αναρριχώμενο επομένως χρειάζεται καλάμια για στήριγμα. Τα φασολάκια είναι μακρόστενα πράσινα περίπου 30- 40 εκ. τρώγονται πράσινα .Αν μείνουν και ξεραθούν βγάζουμε τους σπόρους που είναι μαύροι με πολύ μικρό μέγεθος και τα κρατάμε για σπόρο
Το Μάρτιο μπορεί να μπει κατευθείαν στο χώμα σε σειρές 50 εκ και κάθε 40 εκ φυτό από φυτό .
Φυτρώνει και αναπτύσσεται γρήγορα , τον Ιούνιο είναι έτοιμα ,πρέπει να μαζευτούν την κατάλληλη στιγμή τρυφερά για πράσινα. Την άνοιξη θέλει ήλιο αλλά και σε ημισκιερά μέρη πάει καλά .
Η πιο συνηθισμένη ασθένεια είναι η μελίγκρα την άνοιξη που αντιμετωπίζεται ψεκάζοντας με διάφορα σκευάσματα όπως σαπούνι οινόπνευμα αλεύρι σκόρδο πιπεριά καυτερή κ.α.
Τους σπόρους έφερε ο Άρης Παύλος από ταξίδι του στην Κύπρο 2013 [πηγή, Σποροφύλακες Κύπρου ].
Γιάννης Κασσης , ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ, το καλλιεργεί στην Αίγινα από το 2015. Το φυτό έδειξε αμέσως ότι ήταν κατάλληλο για τις τοπικές κλιματικές συνθήκες
Είναι αναρριχώμενο επομένως χρειάζεται καλάμια για στήριγμα. Τα φασολάκια είναι μακρόστενα πράσινα περίπου 30- 40 εκ. τρώγονται πράσινα .Αν μείνουν και ξεραθούν βγάζουμε τους σπόρους που είναι μαύροι με πολύ μικρό μέγεθος και τα κρατάμε για σπόρο
Το Μάρτιο μπορεί να μπει κατευθείαν στο χώμα σε σειρές 50 εκ και κάθε 40 εκ φυτό από φυτό .
Φυτρώνει και αναπτύσσεται γρήγορα , τον Ιούνιο είναι έτοιμα ,πρέπει να μαζευτούν την κατάλληλη στιγμή τρυφερά για πράσινα. Την άνοιξη θέλει ήλιο αλλά και σε ημισκιερά μέρη πάει καλά .
Η πιο συνηθισμένη ασθένεια είναι η μελίγκρα την άνοιξη που αντιμετωπίζεται ψεκάζοντας με διάφορα σκευάσματα όπως σαπούνι οινόπνευμα αλεύρι σκόρδο πιπεριά καυτερή κ.α.
Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή | Κάσσης Γιάννης Καβουρόπετρα Ερατούς 4 |
---|
Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:
Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.