Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή | 1. Αρης Παύλος, e-mail: arispavlos@yahoo.gr 2.Κάσσης Γιάννης Καβουρόπετρα Ερατούς 4 |
---|
Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, επιλέξτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:
Από Αιγινήτη επαγγελματία αγρότη Αναστάση Πιτσιλό 80 χρονών πλέον, που το καλλιεργεί και το αναπαράγει εδώ και πολλά χρόνια, το κληρονόμησε από τον παππού του
Άρης Παύλος το καλλιεργεί και το αναπαράγει από το 2009 και ο Γιάννης Κάσσης, από το 2012.
Είναι σχεδόν ξερικό, δεν θέλει πολύ νερό αλλιώς θα σαπίσει. Είναι όμως απαιτητικό δηλαδή θέλει πλούσιο αφράτο χώμα [με κοπριά η κομπόστα ] για καλή παραγωγή. Κάνει στέλεχος με πολλά μικρά λευκά άνθη συνήθως χωρίς σπόρο
Στις θερμές περιοχές όπως η Αίγινα φυτεύουμε το Νοέμβρη Δεκέμβρη και η συγκομιδή γίνεται τον Ιούνιο. Δεν κρατάμε σπόρο αλλά κάθε χρόνο χρησιμοποιούμε τις μεγαλύτερες σκελίδες για φύτευση.
Από Αιγινήτη επαγγελματία αγρότη Αναστάση Πιτσιλό 80 χρονών πλέον, που το καλλιεργεί και το αναπαράγει εδώ και πολλά χρόνια, το κληρονόμησε από τον παππού του
Άρης Παύλος το καλλιεργεί και το αναπαράγει από το 2009 και ο Γιάννης Κάσσης, από το 2012.
Είναι σχεδόν ξερικό, δεν θέλει πολύ νερό αλλιώς θα σαπίσει. Είναι όμως απαιτητικό δηλαδή θέλει πλούσιο αφράτο χώμα [με κοπριά η κομπόστα ] για καλή παραγωγή. Κάνει στέλεχος με πολλά μικρά λευκά άνθη συνήθως χωρίς σπόρο
Στις θερμές περιοχές όπως η Αίγινα φυτεύουμε το Νοέμβρη Δεκέμβρη και η συγκομιδή γίνεται τον Ιούνιο. Δεν κρατάμε σπόρο αλλά κάθε χρόνο χρησιμοποιούμε τις μεγαλύτερες σκελίδες για φύτευση.
Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή | 1. Αρης Παύλος, e-mail: arispavlos@yahoo.gr 2.Κάσσης Γιάννης Καβουρόπετρα Ερατούς 4 |
---|
Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:
Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.