Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή | e-mail: arispavlos@yahoo.gr Για αποστολή σπόρων: ταχυδρομείστε προπληρωμένο φάκελο στη διεύθυνση, Αρης Παύλος, οδός Ιοκάστης, Φάρος, |
---|
Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, επιλέξτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:
Από καλλιεργήτρια του χωριού Κορυφή Τρικάλων.
Άρης Παύλος, ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ, το καλλιεργεί στην Αίγινα από το 2004 επομένως το φυτό έχει προσαρμοσθεί στις τοπικές κλιματικές συνθήκες.
Πιπερίτσα πολύ καυτερή πολύ πικάντικη. ‘Υψος φυτού έως 50-60 εκ. Ένα φυτό προσφέρει 30-50 πιπερίτσες. Διετές και τριετές φυτό, αν το κλαδεύεις. Αντέχει στο λίγο νερό.
Η σπορά γίνεται αρχές Φλεβάρη σε σπορείο. Για τη βλάστηση χρειάζονται 3 εβδομάδες τουλάχιστον και μετά απαιτούνται άλλες 3 εβδομάδες για να διαμορφωθεί το φυτό ώστε να μεταφυτευθεί. Κατά προτίμηση η Ανοιξιάτικη πλέον μεταφύτευση, να γίνει σε γλάστρα όπου ευδοκιμεί καλύτερα από ότι στο έδαφος.
Η συγκομιδή του σπόρου γίνεται αφού αφήσεις τον καρπό να ξεραθεί επάνω στο φυτό ενώ εξακολουθείς και ποτίζεις κανονικά. Απομακρύνεις προσεκτικά με γάντια την ξεραμένη πιπερίτσα από το φυτό την ανοίγεις και παίρνεις το σπόρο. Στεγνώνεις στη σκιά και αποθηκεύεις σε γυάλινο βαζάκι.
Προσοχή αν συγκομίσεις σπόρο χωρίς γάντια πλύνε προσεκτικά τα χέρια σου πριν αγγίξεις πρόσωπο και μάτια: ΚΑΙΕΙ
Από καλλιεργήτρια του χωριού Κορυφή Τρικάλων.
Άρης Παύλος, ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ, το καλλιεργεί στην Αίγινα από το 2004 επομένως το φυτό έχει προσαρμοσθεί στις τοπικές κλιματικές συνθήκες.
Πιπερίτσα πολύ καυτερή πολύ πικάντικη. ‘Υψος φυτού έως 50-60 εκ. Ένα φυτό προσφέρει 30-50 πιπερίτσες. Διετές και τριετές φυτό, αν το κλαδεύεις. Αντέχει στο λίγο νερό.
Η σπορά γίνεται αρχές Φλεβάρη σε σπορείο. Για τη βλάστηση χρειάζονται 3 εβδομάδες τουλάχιστον και μετά απαιτούνται άλλες 3 εβδομάδες για να διαμορφωθεί το φυτό ώστε να μεταφυτευθεί. Κατά προτίμηση η Ανοιξιάτικη πλέον μεταφύτευση, να γίνει σε γλάστρα όπου ευδοκιμεί καλύτερα από ότι στο έδαφος.
Η συγκομιδή του σπόρου γίνεται αφού αφήσεις τον καρπό να ξεραθεί επάνω στο φυτό ενώ εξακολουθείς και ποτίζεις κανονικά. Απομακρύνεις προσεκτικά με γάντια την ξεραμένη πιπερίτσα από το φυτό την ανοίγεις και παίρνεις το σπόρο. Στεγνώνεις στη σκιά και αποθηκεύεις σε γυάλινο βαζάκι.
Προσοχή αν συγκομίσεις σπόρο χωρίς γάντια πλύνε προσεκτικά τα χέρια σου πριν αγγίξεις πρόσωπο και μάτια: ΚΑΙΕΙ
Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή | e-mail: arispavlos@yahoo.gr Για αποστολή σπόρων: ταχυδρομείστε προπληρωμένο φάκελο στη διεύθυνση, Αρης Παύλος, οδός Ιοκάστης, Φάρος, |
---|
Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:
Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.