Παντζάρι κίτρινο Γαλλίας

Sito Seeds Pack

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή

Κάσσης Γιάννης Καβουρόπετρα Ερατούς 4
Τ.Κ. 18010 Αίγινα
Τηλ. 6971637618
email: kassis123@yahoo.gr

Sito Seeds Grow

Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, επιλέξτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:

Προέλευση:

Οι  σπόροι  έφτασαν  σε  έμενα  από τον  Άρη  Παύλο  μετά  από  ταξίδι  του  στη γιορτή  του Πελίτι  και μοίρασμα  σπόρων  από  το   ΚoΚopelli  της  Γαλλίας το   2017

Διατηρητής-καλλιεργητής:

Γιάννης  Κάσσης   ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ,  το καλλιεργεί στην Αίγινα  από το 2017 έχει  αποδειχτεί  κατάλληλο για  τις τοπικές κλιματικές συνθήκες

 Χαρακτηριστικά:

Ο καρπός έχει  κίτρινο χρώμα και  το  μέγεθος  εξαρτάται  από το καλό  αφράτο  χώμα και την  λίπανση  και  το  αραίωμα των  φυτών . Στην Αίγινα  μπορεί  να  γίνει πολύ  μεγάλο .   Θέλει οπωσδήποτε ήλιο και νερό. Είναι  γλυκό  στην  γεύση και  έχει καλή και  γρήγορη  ανάπτυξη

Σπορά, Αναπαραγωγή, Κράτημα σπόρου:

Σπέρνουμε από  πριν  τον  Σεπτέμβριο  έως  αρχές  Άνοιξης  κατευθείαν  στο  χώμα   και  μετά  αραιώνουμε  τα  φυτά  σε  αποστάσεις  περίπου  20-30  εκ.  το  καθένα .

Ο  σπόρος  θέλει , για  να  είναι  καλός , το  φυτό  να  κάνει   2  κύκλους  [  δυο  χρόνια σε  ψυχρά  κλίματα  από  άνοιξη  σε  άνοιξη ].  Σε  θερμά  κλίματα  όπως  η  Αίγινα  μπορεί  να  γίνει  σε  ένα  χρόνο  από  Αύγουστο  έως  Χριστούγεννα  και  από  Ιανουάριο  έως  άνοιξη αρχές  καλοκαιριού. Αύγουστο  σπέρνουμε,  Δεκέμβριο  διαλέγω  τα  πιο  μεγάλα  παντζάρια  κόβω  τα  μεγάλα  φύλλα αφήνω  την  μικρή  κορυφή  η  τα  κόβω  όλα  και  μεταφυτεύω  σε  ένα  μέρος  όλα  όσα  θέλω  για  σπόρο [ καμιά  δεκαριά  φυτά ]. Αυτή  την  πρακτική την  έχει  και  ένα ς παλιός  παραγωγός  στην  Αίγινα  [  Γ. Λάκκος } και  μάλιστα   χαράζει  σταυρωτά  την  ρίζα. Αυτά ξανά  βγάζουν  φύλλα και  βλαστό  με  άνθη την  άνοιξη και  καλό  σπόρο . Ο  σπόρος  είναι  γυμνός  στους  βλαστούς  του  φυτού και όταν  ξεραθεί  το  φυτό  αρχές  καλοκαιριού ,  τον  τρίβω  να  πέσει ο σπόρος σε μια λεκάνη  και  φυσάω  τα  ξερά  φύλλα.  Είναι  ίδιος  με  του  σέσκουλου  που  θεωρείται  είδος  παντζαριού  και  αλληλο-γονιμοποιούνται  με  το  παντζάρι και  τότε χαλάει  ο σπόρος , δηλ  βγάζει  μόνο  φύλλα  και  μικρό  μακρόστενο  η  καθόλου,  γουλί .  Όταν  ανθίσουν τα  τυλίγω  με  ένα  τούλι  γιατί  υπάρχει  μεγάλος  κίνδυνος  να  διασταυρωθεί  με  αλλά  είδη  και  σέσκουλο  και  να  χαλάσει ο σπόρος.

Άλλες Παρατηρήσεις

Φθινόπωρο  και  άνοιξη    πιάνουν  τα  φύλλα  ένα  σκουλήκι  που  προχωρεί  κάτω  από  την  επιδερμίδα  του .  Αφαιρώ  τα  παλιά  κατεστραμμένα  φύλλα, το  ίδιο  αν  χαλάσουν  από  κάποιο  μύκητα.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ: ΝΑΙ

Προέλευση:

Οι  σπόροι  έφτασαν  σε  έμενα  από τον  Άρη  Παύλο  μετά  από  ταξίδι  του  στη γιορτή  του Πελίτι  και μοίρασμα  σπόρων  από  το   ΚoΚopelli  της  Γαλλίας το   2017

Διατηρητής-καλλιεργητής:

Γιάννης  Κάσσης   ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ,  το καλλιεργεί στην Αίγινα  από το 2017 έχει  αποδειχτεί  κατάλληλο για  τις τοπικές κλιματικές συνθήκες

 Χαρακτηριστικά:

Ο καρπός έχει  κίτρινο χρώμα και  το  μέγεθος  εξαρτάται  από το καλό  αφράτο  χώμα και την  λίπανση  και  το  αραίωμα των  φυτών . Στην Αίγινα  μπορεί  να  γίνει πολύ  μεγάλο .   Θέλει οπωσδήποτε ήλιο και νερό. Είναι  γλυκό  στην  γεύση και  έχει καλή και  γρήγορη  ανάπτυξη

Σπορά, Αναπαραγωγή, Κράτημα σπόρου:

Σπέρνουμε από  πριν  τον  Σεπτέμβριο  έως  αρχές  Άνοιξης  κατευθείαν  στο  χώμα   και  μετά  αραιώνουμε  τα  φυτά  σε  αποστάσεις  περίπου  20-30  εκ.  το  καθένα .

Ο  σπόρος  θέλει , για  να  είναι  καλός , το  φυτό  να  κάνει   2  κύκλους  [  δυο  χρόνια σε  ψυχρά  κλίματα  από  άνοιξη  σε  άνοιξη ].  Σε  θερμά  κλίματα  όπως  η  Αίγινα  μπορεί  να  γίνει  σε  ένα  χρόνο  από  Αύγουστο  έως  Χριστούγεννα  και  από  Ιανουάριο  έως  άνοιξη αρχές  καλοκαιριού. Αύγουστο  σπέρνουμε,  Δεκέμβριο  διαλέγω  τα  πιο  μεγάλα  παντζάρια  κόβω  τα  μεγάλα  φύλλα αφήνω  την  μικρή  κορυφή  η  τα  κόβω  όλα  και  μεταφυτεύω  σε  ένα  μέρος  όλα  όσα  θέλω  για  σπόρο [ καμιά  δεκαριά  φυτά ]. Αυτή  την  πρακτική την  έχει  και  ένα ς παλιός  παραγωγός  στην  Αίγινα  [  Γ. Λάκκος } και  μάλιστα   χαράζει  σταυρωτά  την  ρίζα. Αυτά ξανά  βγάζουν  φύλλα και  βλαστό  με  άνθη την  άνοιξη και  καλό  σπόρο . Ο  σπόρος  είναι  γυμνός  στους  βλαστούς  του  φυτού και όταν  ξεραθεί  το  φυτό  αρχές  καλοκαιριού ,  τον  τρίβω  να  πέσει ο σπόρος σε μια λεκάνη  και  φυσάω  τα  ξερά  φύλλα.  Είναι  ίδιος  με  του  σέσκουλου  που  θεωρείται  είδος  παντζαριού  και  αλληλο-γονιμοποιούνται  με  το  παντζάρι και  τότε χαλάει  ο σπόρος , δηλ  βγάζει  μόνο  φύλλα  και  μικρό  μακρόστενο  η  καθόλου,  γουλί .  Όταν  ανθίσουν τα  τυλίγω  με  ένα  τούλι  γιατί  υπάρχει  μεγάλος  κίνδυνος  να  διασταυρωθεί  με  αλλά  είδη  και  σέσκουλο  και  να  χαλάσει ο σπόρος.

Άλλες Παρατηρήσεις

Φθινόπωρο  και  άνοιξη    πιάνουν  τα  φύλλα  ένα  σκουλήκι  που  προχωρεί  κάτω  από  την  επιδερμίδα  του .  Αφαιρώ  τα  παλιά  κατεστραμμένα  φύλλα, το  ίδιο  αν  χαλάσουν  από  κάποιο  μύκητα.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ: ΝΑΙ
Sito Seeds Pack

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή

Κάσσης Γιάννης Καβουρόπετρα Ερατούς 4
Τ.Κ. 18010 Αίγινα
Τηλ. 6971637618
email: kassis123@yahoo.gr

Sito Seeds Grow

Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:

Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close