Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή | Κάσσης Γιάννης Καβουρόπετρα Ερατούς 4 |
---|
Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, επιλέξτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:
Από οικογιορτή ανταλλαγής σπόρων του Πελίτι που μου έδωσε ο Άρης Παύλος το 2014.
Γιάννης Κάσσης , ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ, το καλλιεργεί στην Αίγινα από το 2014 επομένως έχει προσαρμοσθεί στις τοπικές κλιματικές συνθήκες
Φυτό ανθεκτικό σε ασθένειες με γρήγορη ανάπτυξη και πολλούς καρπούς, αναρριχώμενο, θέλει δέσιμο και στήριγμα , πολύ παραγωγικό, πολύ καλά προσαρμοσμένο στις συνθήκες της Αίγινας και ξερικό.
Δύσκολα ασθενεί με ξηρά κορυφή [τάπα] και ανθεκτικότερο στον περονόσπορο από άλλες ντομάτες.
Το Φεβρουάριο κάνουμε σπορείο σε θερμοκήπιο. Μεταφέρουμε στο έδαφος τον Απρίλιο. Από τον Ιούνιο μπορεί να αρχίσει παραγωγή. Ο καρπός έχει το γνωστό χρώμα της ντομάτας και σχήμα λίγο ακανόνιστο με μικρές αυλακώσεις και μέγεθος περίπου καρυδιού έως αυγού .
Η φλούδα της είναι λίγο σκληρή και έχει ξινή γεύση, κατάλληλη για σάλτσα καθώς μπορεί να συντηρηθεί κρεμασμένη σε τσαμπιά έξω τον χειμώνα.
Το φυτό θέλει ηλιο,στην σκιά γίνεται πιο μεγάλο με πολλά φύλλα και λιγότερη παραγωγή
Γενικά δεν αρρωσταίνει εύκολα, ιδιαίτερα αν έχει καλή βιολογική λίπανση.
Από οικογιορτή ανταλλαγής σπόρων του Πελίτι που μου έδωσε ο Άρης Παύλος το 2014.
Γιάννης Κάσσης , ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ, το καλλιεργεί στην Αίγινα από το 2014 επομένως έχει προσαρμοσθεί στις τοπικές κλιματικές συνθήκες
Φυτό ανθεκτικό σε ασθένειες με γρήγορη ανάπτυξη και πολλούς καρπούς, αναρριχώμενο, θέλει δέσιμο και στήριγμα , πολύ παραγωγικό, πολύ καλά προσαρμοσμένο στις συνθήκες της Αίγινας και ξερικό.
Δύσκολα ασθενεί με ξηρά κορυφή [τάπα] και ανθεκτικότερο στον περονόσπορο από άλλες ντομάτες.
Το Φεβρουάριο κάνουμε σπορείο σε θερμοκήπιο. Μεταφέρουμε στο έδαφος τον Απρίλιο. Από τον Ιούνιο μπορεί να αρχίσει παραγωγή. Ο καρπός έχει το γνωστό χρώμα της ντομάτας και σχήμα λίγο ακανόνιστο με μικρές αυλακώσεις και μέγεθος περίπου καρυδιού έως αυγού .
Η φλούδα της είναι λίγο σκληρή και έχει ξινή γεύση, κατάλληλη για σάλτσα καθώς μπορεί να συντηρηθεί κρεμασμένη σε τσαμπιά έξω τον χειμώνα.
Το φυτό θέλει ηλιο,στην σκιά γίνεται πιο μεγάλο με πολλά φύλλα και λιγότερη παραγωγή
Γενικά δεν αρρωσταίνει εύκολα, ιδιαίτερα αν έχει καλή βιολογική λίπανση.
Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή | Κάσσης Γιάννης Καβουρόπετρα Ερατούς 4 |
---|
Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:
Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.