Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή | Όποιος θέλει να έρθει σε επαφή με την ομάδα για ανταλλαγή ή προμήθεια σπόρων, καλλιεργητικών εμπειριών ή κοινή δράση με βάση τη φιλοσοφία του Σιτώ, μπορεί να απευθυνθεί στην ταχυδρομική διεύθυνση Αντώνης Παπαλεξανδρής Τρ.Αργυροπούλου 115 Τ.Κ. 37100 Αλμυρός Μαγνησίας και στο τηλέφωνο 6974374582 (κατά προτίμηση μετά τις 17.30 παρακαλώ) |
---|
Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, επιλέξτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:
Η ποικιλία αυτή έφτασε σε μένα από τους φίλους Αχχιλέα και Αγάπη που την καλλιεργούν για πολλά χρόνια στην κοιλάδα του Σπερχειού.
Αντώνης Παπαλεξανδρής. Καλλιεργώ αυτή την ποικιλία από το 2013 στον Αλμυρό Μαγνησίας.
Είναι μεσαίου μεγέθους, σχεδόν ολοστρόγγυλη, αρκετά σαρκώδης με ωραία γεύση (ελαφρά υπόξινη). Δίνει δυνατά φυτά που αναπτύσσονται αναρριχώμενα σε υποστύλωση και είναι αρκετά παραγωγικά και ανθεκτικά, χωρίς μεγάλες απαιτήσεις σε νερό (μια φορά την εβδομάδα ή στις 5 μέρες σε μεγάλες ζέστες).
Σπέρνω σε θερμαινόμενο (τουλάχιστο τη νύχτα) φυτώριο, το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου για να είναι τα νέα φυτά έτοιμα για φύτευση στο χωράφι δυο μήνες αργότερα. Στο φύτεμα κρατάω αποστάσεις 50 εκατ. κατά μήκος και περίπου το ίδιο κατά πλάτος. Αρχίζω τη συγκομιδή στα μέσα του Ιούνη, αφού κλαδέψω τις πρώτες (χαμηλότερες ) μασχάλες (καινούρια βλασταράκια ανάμεσα στον κεντρικό βλαστό και τα φύλλα), ώστε να αερίζονται ικανοποιητικά τα φυτά. Πάνω από την πρώτη ανθοφορία αφήνω τα βλαστάρια να αναπτυχθούν και να κάνουν την απαραίτητη σκίαση. Σπόρο κρατάω από τα πλέον υγιή και δυνατά φυτά και βέβαια από τους πρώτους και αντιπροσωπευτικότερους για το κάθε είδος καρπούς. Και αργότερα ωστόσο, ίσως και προς το τέλος της καλλιεργητικής περιόδου, κρατάω σπόρο από τους καλύτερους καρπούς που αφήνω να ωριμάσουν πολύ καλά πάνω στο φυτό.
Η ποικιλία αυτή έφτασε σε μένα από τους φίλους Αχχιλέα και Αγάπη που την καλλιεργούν για πολλά χρόνια στην κοιλάδα του Σπερχειού.
Αντώνης Παπαλεξανδρής. Καλλιεργώ αυτή την ποικιλία από το 2013 στον Αλμυρό Μαγνησίας.
Είναι μεσαίου μεγέθους, σχεδόν ολοστρόγγυλη, αρκετά σαρκώδης με ωραία γεύση (ελαφρά υπόξινη). Δίνει δυνατά φυτά που αναπτύσσονται αναρριχώμενα σε υποστύλωση και είναι αρκετά παραγωγικά και ανθεκτικά, χωρίς μεγάλες απαιτήσεις σε νερό (μια φορά την εβδομάδα ή στις 5 μέρες σε μεγάλες ζέστες).
Σπέρνω σε θερμαινόμενο (τουλάχιστο τη νύχτα) φυτώριο, το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου για να είναι τα νέα φυτά έτοιμα για φύτευση στο χωράφι δυο μήνες αργότερα. Στο φύτεμα κρατάω αποστάσεις 50 εκατ. κατά μήκος και περίπου το ίδιο κατά πλάτος. Αρχίζω τη συγκομιδή στα μέσα του Ιούνη, αφού κλαδέψω τις πρώτες (χαμηλότερες ) μασχάλες (καινούρια βλασταράκια ανάμεσα στον κεντρικό βλαστό και τα φύλλα), ώστε να αερίζονται ικανοποιητικά τα φυτά. Πάνω από την πρώτη ανθοφορία αφήνω τα βλαστάρια να αναπτυχθούν και να κάνουν την απαραίτητη σκίαση. Σπόρο κρατάω από τα πλέον υγιή και δυνατά φυτά και βέβαια από τους πρώτους και αντιπροσωπευτικότερους για το κάθε είδος καρπούς. Και αργότερα ωστόσο, ίσως και προς το τέλος της καλλιεργητικής περιόδου, κρατάω σπόρο από τους καλύτερους καρπούς που αφήνω να ωριμάσουν πολύ καλά πάνω στο φυτό.
Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή | Όποιος θέλει να έρθει σε επαφή με την ομάδα για ανταλλαγή ή προμήθεια σπόρων, καλλιεργητικών εμπειριών ή κοινή δράση με βάση τη φιλοσοφία του Σιτώ, μπορεί να απευθυνθεί στην ταχυδρομική διεύθυνση Αντώνης Παπαλεξανδρής Τρ.Αργυροπούλου 115 Τ.Κ. 37100 Αλμυρός Μαγνησίας και στο τηλέφωνο 6974374582 (κατά προτίμηση μετά τις 17.30 παρακαλώ) |
---|
Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:
Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.