Μπάμια Τροιζηνίας

Sito Seeds Pack

Επιπλέον πληροφορίες

Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή

Κάσσης Γιάννης Καβουρόπετρα Ερατούς 4
Τ.Κ. 18010 Αίγινα
Τηλ. 6971637618
email: kassis123@yahoo.gr

Sito Seeds Grow

Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, επιλέξτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:

Προέλευση:

Τους σπόρους  πήρα από την  Βάσω  Κανελλοπούλου  το  2018. Προέρχεται  από  τον  βιοκαλλιεργητή Τροιζηνίας Νίκο Δημητρίου ο οποίος την καλλιεργεί πάρα πολλά χρόνια.

Διατηρητής-καλλιεργητής:

Γιάννης  Κασσης, ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ,  το καλλιεργεί στην Αίγινα  από το 2018. Το φυτό  έδειξε  αμέσως ότι ήταν κατάλληλο  για τις τοπικές κλιματικές συνθήκες. (Πριν  από  αυτές  καλλιεργούσα  μπάμιες  Ναυπλίου  που  δεν  έχουν  καμία  απολύτως  διαφορά με  της  Τροιζηνίας).

 Χαρακτηριστικά:

Έχει  μόνο  ένα  κεντρικό  βλαστό  και  αργότερα  μπορεί  να  πετάξει  και  παρακλάδια  όταν  μεγαλώσει  αρκετά . Το φυτό  μπορεί  να  γίνει  ψηλό  μέχρι  και  2  μέτρα . Οι  μπάμιες  είναι  μέτριο  μέγεθος  και πρέπει  να  κόβονται  όταν  γίνουν  5-8  εκ  γιατί  μετά  σκληραίνουν  και αν  ξεραθούν  τότε  κάνουν  μόνο  για  σπόρο.

Σπορά, Αναπαραγωγή, Κράτημα σπόρου:

Τον  Απρίλιο μπορεί   να  μπει κατευθείαν  στο  χώμα  σε  σειρές   50 εκ  και  κάθε  40 εκ  φυτό από φυτό . Θέλει  ζέστη  το  φυτό  για  να  αποδώσει . Όταν  μεγαλώσει  [περίπου  μισό  μέτρο ] τότε  βγάζει  άνθη  κίτρινα  πολύ  όμορφα  και δένουν  μπάμιες,  μια  σε  κάθε  άνθος . Θέλει  ήλιο  και  λιγότερο  νερό  για  να  δέσει . Αν έχει  σκιά  και  νερό  μεγαλώνει μεν  το  φυτό  αλλά  δεν   κάνει   μπάμιες  μόνο  μεγάλα  φύλλα. Καθώς  κόβουμε  τις  μπάμιες  και  τα φύλλα,  το  φυτό  ψηλώνει  και  βγάζει  συνέχεια , όταν  αφήσουμε  μια  για  σπόρο δεν   αφήνουμε  να  δέσει  άλλες,  τις    κόβουμε για  να  πάρει  δύναμη  και  όταν  ξεραθεί  την  κόβουμε  για  σπόρο.

Άλλες Παρατηρήσεις

Η πιο συνηθισμένη ασθένεια  είναι  η  μελίγκρα την  άνοιξη [ σπανίως]  που αντιμετωπίζεται  ψεκάζοντας με διάφορα  σκευάσματα όπως  σαπούνι  οινόπνευμα  αλεύρι σκόρδο πιπεριά καυτερή  κ.α.

Προέλευση:

Τους σπόρους  πήρα από την  Βάσω  Κανελλοπούλου  το  2018. Προέρχεται  από  τον  βιοκαλλιεργητή Τροιζηνίας Νίκο Δημητρίου ο οποίος την καλλιεργεί πάρα πολλά χρόνια.

Διατηρητής-καλλιεργητής:

Γιάννης  Κασσης, ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ,  το καλλιεργεί στην Αίγινα  από το 2018. Το φυτό  έδειξε  αμέσως ότι ήταν κατάλληλο  για τις τοπικές κλιματικές συνθήκες. (Πριν  από  αυτές  καλλιεργούσα  μπάμιες  Ναυπλίου  που  δεν  έχουν  καμία  απολύτως  διαφορά με  της  Τροιζηνίας).

 Χαρακτηριστικά:

Έχει  μόνο  ένα  κεντρικό  βλαστό  και  αργότερα  μπορεί  να  πετάξει  και  παρακλάδια  όταν  μεγαλώσει  αρκετά . Το φυτό  μπορεί  να  γίνει  ψηλό  μέχρι  και  2  μέτρα . Οι  μπάμιες  είναι  μέτριο  μέγεθος  και πρέπει  να  κόβονται  όταν  γίνουν  5-8  εκ  γιατί  μετά  σκληραίνουν  και αν  ξεραθούν  τότε  κάνουν  μόνο  για  σπόρο.

Σπορά, Αναπαραγωγή, Κράτημα σπόρου:

Τον  Απρίλιο μπορεί   να  μπει κατευθείαν  στο  χώμα  σε  σειρές   50 εκ  και  κάθε  40 εκ  φυτό από φυτό . Θέλει  ζέστη  το  φυτό  για  να  αποδώσει . Όταν  μεγαλώσει  [περίπου  μισό  μέτρο ] τότε  βγάζει  άνθη  κίτρινα  πολύ  όμορφα  και δένουν  μπάμιες,  μια  σε  κάθε  άνθος . Θέλει  ήλιο  και  λιγότερο  νερό  για  να  δέσει . Αν έχει  σκιά  και  νερό  μεγαλώνει μεν  το  φυτό  αλλά  δεν   κάνει   μπάμιες  μόνο  μεγάλα  φύλλα. Καθώς  κόβουμε  τις  μπάμιες  και  τα φύλλα,  το  φυτό  ψηλώνει  και  βγάζει  συνέχεια , όταν  αφήσουμε  μια  για  σπόρο δεν   αφήνουμε  να  δέσει  άλλες,  τις    κόβουμε για  να  πάρει  δύναμη  και  όταν  ξεραθεί  την  κόβουμε  για  σπόρο.

Άλλες Παρατηρήσεις

Η πιο συνηθισμένη ασθένεια  είναι  η  μελίγκρα την  άνοιξη [ σπανίως]  που αντιμετωπίζεται  ψεκάζοντας με διάφορα  σκευάσματα όπως  σαπούνι  οινόπνευμα  αλεύρι σκόρδο πιπεριά καυτερή  κ.α.

Sito Seeds Pack

Επιπλέον πληροφορίες

Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή

Κάσσης Γιάννης Καβουρόπετρα Ερατούς 4
Τ.Κ. 18010 Αίγινα
Τηλ. 6971637618
email: kassis123@yahoo.gr

Sito Seeds Grow

Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:

Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close