Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή | Κάσσης Γιάννης Καβουρόπετρα Ερατούς 4 |
---|
Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, επιλέξτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:
Από οικογιορτή ανταλλαγής σπόρων του Πελίτι [ σπόρος από Άρη Παύλο ]
Γιάννης Κάσσης , ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ, το καλλιεργεί στην Αίγινα από το 2010 επομένως έχει προσαρμοσθεί στις τοπικές κλιματικές συνθήκες
Φυτό ανθεκτικό σε ασθένειες με μέτρια ανάπτυξη και όχι πολλούς καρπούς, πολύ καλά προσαρμοσμένο στις συνθήκες της Αίγινας θέλει δηλαδή ήλιο και ζέστη γενικά.
Καρπός με σχήμα φλάσκας σε χρώμα κάτασπρο όταν όμως ωριμάσει πολύ κιτρινίζει ελαφρά. Φυτό μεγάλο, μπορεί να φθάσει και το 1μ. Μερικοί το κρατούν διετές αλλά δεν παρατηρείται η ίδια παραγωγικότητα το δεύτερο χρόνο. Στην Σαντορίνη την καλλιεργούν και ξερικά.
Το Φεβρουάριο κάνουμε σπορείο σε θερμοκήπιο. Μεταφέρουμε στο έδαφος τον Απρίλιο. Η συγκομιδή αρχίζει από το τέλος Ιουνίου. Παρόλο που είναι καλοκαιρινό φυτό στην Αίγινα μπορεί να φθάσει μέχρι το Δεκέμβριο. Για να κρατήσω σπόρο αφήνω κάποιες μελιτζάνες να ωριμάσουν πάρα πολύ μέχρι να πάρουν χρώμα ξερικό καφέ και να σκληρύνει η εξωτερική φλούδα. Κόβω την ώριμη και σχεδόν ζαρωμένη μελιτζάνα σε λωρίδες τη βάζω σε λεκάνη με νερό, και μαζεύω το σπόρο από το ώριμο φυτό με ένα κουταλάκι (για να ξεκολλήσουν). Ξεπλένω τους σπόρους που είναι στον πάτο της λεκάνης σε σουρωτήρι και μετά στέγνωμα στον ίσκιο και φύλαγμα σε βαζάκι. Τη υπόλοιπη ώριμη μελιτζάνα την τρώω.
Από οικογιορτή ανταλλαγής σπόρων του Πελίτι [ σπόρος από Άρη Παύλο ]
Γιάννης Κάσσης , ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ, το καλλιεργεί στην Αίγινα από το 2010 επομένως έχει προσαρμοσθεί στις τοπικές κλιματικές συνθήκες
Φυτό ανθεκτικό σε ασθένειες με μέτρια ανάπτυξη και όχι πολλούς καρπούς, πολύ καλά προσαρμοσμένο στις συνθήκες της Αίγινας θέλει δηλαδή ήλιο και ζέστη γενικά.
Καρπός με σχήμα φλάσκας σε χρώμα κάτασπρο όταν όμως ωριμάσει πολύ κιτρινίζει ελαφρά. Φυτό μεγάλο, μπορεί να φθάσει και το 1μ. Μερικοί το κρατούν διετές αλλά δεν παρατηρείται η ίδια παραγωγικότητα το δεύτερο χρόνο. Στην Σαντορίνη την καλλιεργούν και ξερικά.
Το Φεβρουάριο κάνουμε σπορείο σε θερμοκήπιο. Μεταφέρουμε στο έδαφος τον Απρίλιο. Η συγκομιδή αρχίζει από το τέλος Ιουνίου. Παρόλο που είναι καλοκαιρινό φυτό στην Αίγινα μπορεί να φθάσει μέχρι το Δεκέμβριο. Για να κρατήσω σπόρο αφήνω κάποιες μελιτζάνες να ωριμάσουν πάρα πολύ μέχρι να πάρουν χρώμα ξερικό καφέ και να σκληρύνει η εξωτερική φλούδα. Κόβω την ώριμη και σχεδόν ζαρωμένη μελιτζάνα σε λωρίδες τη βάζω σε λεκάνη με νερό, και μαζεύω το σπόρο από το ώριμο φυτό με ένα κουταλάκι (για να ξεκολλήσουν). Ξεπλένω τους σπόρους που είναι στον πάτο της λεκάνης σε σουρωτήρι και μετά στέγνωμα στον ίσκιο και φύλαγμα σε βαζάκι. Τη υπόλοιπη ώριμη μελιτζάνα την τρώω.
Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή | Κάσσης Γιάννης Καβουρόπετρα Ερατούς 4 |
---|
Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:
Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.