Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή | Κάσσης Γιάννης Καβουρόπετρα Ερατούς 4 |
---|
Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, επιλέξτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:
Από ένα Ιταλό φίλο μου με προέλευση από το Μαρόκο . Αργότερα από τους σποροφύλακες έμαθα ότι λέγεται βελανιδόφυλλο . Από το 2016.
Γιάννης Κάσσης , Σπορίτες Αίγινας, το καλλιεργεί από το 2016 επομένως το φυτό είναι κατάλληλο για το θερμό κλίμα της Αίγινας και προσαρμόστηκε αμέσως .
Μεγάλα όρθια φύλλα με το χαρακτηριστικό σχήμα του φύλλου της βελανιδιάς και πράσινο χρώμα. Είναι λεπτόφυλλα , τρυφερά, πρέπει να καταναλωθεί σχετικά γρήγορα, δεν είναι σκληρά σαν του εμπορίου,
Τον Σεπτέμβρη αρχικά οι σπόροι μπαίνουν στο ψυγείο για 1-2 ημέρες. Αυτό μειώνει τον χρόνο βλάστησης. Μετά κάνω σπορείο για 20 ημέρες περίπου. Το σπορείο δεν θέλει ήλιο σε δροσερό μέρος . Αφού ο σπόρος βλαστήσει μπαίνει στη γη αρχές Οκτώβρη. Δεν φυτεύεται μέσα στο αυλάκι αλλά στην κορυφή, επάνω δηλαδή στο λοφάκι. Μπορούμε να φυτεύουμε συνέχεια μέχρι την άνοιξη , αλλά τα πρώτα μαρούλια του Οκτωβρίου είναι πιο καλά και γρήγορα για σπόρο. Τα χαμηλά φύλλα χαλάνε συνήθως σαπίζουν και καλό είναι να αφαιρούνται .
Την άνοιξη βγάζει κεντρικά ένα ψηλό βλαστό και πολλά μικρά ανθάκια , όταν ξεραθούν είναι σαν χνούδι. Κόβουμε την ανθοδέσμη και την τρίβουμε ανάποδα μέσα σε μια λεκάνη, φυσάμε απαλά για να φύγει το πολύ χνούδι μέσα στην λεκάνη και μένει ο σπόρος σαν λεπτό σησάμι με μαύρο χρώμα.
Το πιο συχνό πρόβλημα είναι στην αρχή οι κάμπιες , πράσινες η καφέ , δεν είναι πολλές, τις αναγνωρίζεις από τα κακά τους και τα φαγωμένα φύλλα και τις πετάς μακριά
Από ένα Ιταλό φίλο μου με προέλευση από το Μαρόκο . Αργότερα από τους σποροφύλακες έμαθα ότι λέγεται βελανιδόφυλλο . Από το 2016.
Γιάννης Κάσσης , Σπορίτες Αίγινας, το καλλιεργεί από το 2016 επομένως το φυτό είναι κατάλληλο για το θερμό κλίμα της Αίγινας και προσαρμόστηκε αμέσως .
Μεγάλα όρθια φύλλα με το χαρακτηριστικό σχήμα του φύλλου της βελανιδιάς και πράσινο χρώμα. Είναι λεπτόφυλλα , τρυφερά, πρέπει να καταναλωθεί σχετικά γρήγορα, δεν είναι σκληρά σαν του εμπορίου,
Τον Σεπτέμβρη αρχικά οι σπόροι μπαίνουν στο ψυγείο για 1-2 ημέρες. Αυτό μειώνει τον χρόνο βλάστησης. Μετά κάνω σπορείο για 20 ημέρες περίπου. Το σπορείο δεν θέλει ήλιο σε δροσερό μέρος . Αφού ο σπόρος βλαστήσει μπαίνει στη γη αρχές Οκτώβρη. Δεν φυτεύεται μέσα στο αυλάκι αλλά στην κορυφή, επάνω δηλαδή στο λοφάκι. Μπορούμε να φυτεύουμε συνέχεια μέχρι την άνοιξη , αλλά τα πρώτα μαρούλια του Οκτωβρίου είναι πιο καλά και γρήγορα για σπόρο. Τα χαμηλά φύλλα χαλάνε συνήθως σαπίζουν και καλό είναι να αφαιρούνται .
Την άνοιξη βγάζει κεντρικά ένα ψηλό βλαστό και πολλά μικρά ανθάκια , όταν ξεραθούν είναι σαν χνούδι. Κόβουμε την ανθοδέσμη και την τρίβουμε ανάποδα μέσα σε μια λεκάνη, φυσάμε απαλά για να φύγει το πολύ χνούδι μέσα στην λεκάνη και μένει ο σπόρος σαν λεπτό σησάμι με μαύρο χρώμα.
Το πιο συχνό πρόβλημα είναι στην αρχή οι κάμπιες , πράσινες η καφέ , δεν είναι πολλές, τις αναγνωρίζεις από τα κακά τους και τα φαγωμένα φύλλα και τις πετάς μακριά
Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή | Κάσσης Γιάννης Καβουρόπετρα Ερατούς 4 |
---|
Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:
Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.