Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή | Για την ποικιλία αυτή επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: giorgos@sito.gr. |
---|
Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, επιλέξτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:
Από τις ομάδες του Πελίτι.
Γιώργος Νεβέσκαλος, την καλλιεργεί και την αναπαράγει από το 2016.
Φτάνει στα 30 – 40 εκ. ύψος (πριν την άνθιση). Έχει τρυφερά φύλλα με καυτερή γεύση (σαν τα φύλλα μουστάρδας) και τρώγεται ωμή σε σαλάτες.
Θέλει σχετικά συχνό πότισμα αλλά δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και είναι αρκετά ανθεκτική. Θέλει παρατήρηση και αφαίρεση των εντόμων που την τρώνε (κυρίως πράσινες κάμπιες). Καλλιεργείται στην Αττική σε υψόμετρο 300 μ. αλλά προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικά υψόμετρα.
Η σπορά γίνεται τον από τον Αύγουστο έως και τον Φεβρουάριο στο σπορείο. Αν η σπορά γίνει τους μήνες του χειμώνα θα χρειαστεί το σπορείο να βρίσκεται σε προστατευμένο χώρο. Η μεταφύτευση στο χωράφι γίνεται όταν το φυτό φτάσει στα 7 με 10 εκ. περίπου.
Από τις ομάδες του Πελίτι.
Γιώργος Νεβέσκαλος, την καλλιεργεί και την αναπαράγει από το 2016.
Φτάνει στα 30 – 40 εκ. ύψος (πριν την άνθιση). Έχει τρυφερά φύλλα με καυτερή γεύση (σαν τα φύλλα μουστάρδας) και τρώγεται ωμή σε σαλάτες.
Θέλει σχετικά συχνό πότισμα αλλά δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και είναι αρκετά ανθεκτική. Θέλει παρατήρηση και αφαίρεση των εντόμων που την τρώνε (κυρίως πράσινες κάμπιες). Καλλιεργείται στην Αττική σε υψόμετρο 300 μ. αλλά προσαρμόζεται εύκολα σε διαφορετικά υψόμετρα.
Η σπορά γίνεται τον από τον Αύγουστο έως και τον Φεβρουάριο στο σπορείο. Αν η σπορά γίνει τους μήνες του χειμώνα θα χρειαστεί το σπορείο να βρίσκεται σε προστατευμένο χώρο. Η μεταφύτευση στο χωράφι γίνεται όταν το φυτό φτάσει στα 7 με 10 εκ. περίπου.
Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή | Για την ποικιλία αυτή επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: giorgos@sito.gr. |
---|
Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:
Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.