Λαχανίδα Μωβ- Russian Kale

Sito Seeds Pack

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή

Κάσσης Γιάννης Καβουρόπετρα Ερατούς 4
Τ.Κ. 18010 Αίγινα
τηλ: 6971637618
email: kassis123@yahoo.gr

Sito Seeds Grow

Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, επιλέξτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:

Προέλευση:

Τους   σπόρους τους  έχω περίπου 8  χρόνια από το 2012,  από  φίλο  Ιταλό     που  ζούσε  στην   Αίγινα .

Διατηρητής-καλλιεργητής:

Γιάννης  Κάσσης   ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ,  το καλλιεργεί στην Αίγινα  από το 2012 έχει  αποδειχτεί  κατάλληλο για  τις τοπικές κλιματικές συνθήκες αν  και   η  καταγωγή  του είναι Ρώσικη

 Χαρακτηριστικά:

Είναι ξεχωριστό αλλά συγγενικό είδος με το λάχανο , τρώγονται μόνο  τα  φύλλα  του, έτσι  τρώμε  συνέχεια  φύλλα  και  δεν  χρειάζεται  να  περιμένουμε  το  άνθος  του  όπως  στο  κουνουπίδι  η  το  μπρόκολο  που  είναι  και  αυτά  στο  ίδιο  γένος . Οι  βλαστοί  είναι  μωβ  και  το  φύλλο  του  πράσινο  μωβ  ομοιογενές . Τα  φύλλα  του  είναι  πολυσχιδή . Αναπτύσσεται  πολύ  γρήγορα  και  είναι  εύκολο  στην  καλλιέργεια  του  .

Σπορά, Αναπαραγωγή, Κράτημα σπόρου:

Σπέρνουμε από    τον  Αύγουστο  σε  σπορείο . Λόγο  ζέστης  εφαρμόζω  ένα  κόλπο  προφυτρωνω  τους  σπόρους  στο  ψυγείο  για  μια  εβδομάδα .  Μόλις  έχουμε  φυτά  τα  φυτεύουμε  στο χώμα  περίπου  σε  απόσταση  50 εκ.  το  καθένα  από  το  άλλο. Δεν  χρειάζεται   το  φυτό  να  κάνει   2  κύκλους  για  σπόρο. Στο  θερμό  κλίμα    της  Αίγινας  μπορεί  να  γίνει  σε  ένα  χρόνο  από  Σεπτέμβριο  έως άνοιξη αρχές  καλοκαιριού.  Παρόλα  αυτά  εγώ  σπέρνω  νωρίς  το  φθινόπωρο  ώστε  πριν  τα  Χριστούγεννα να  έχω  μεγάλα  φυτά  για  σπόρο  τον  Μάιο Ιούνιο . Πρέπει  να  έχουμε  καμιά  10-15  φυτά  γιατί  γονιμοποιούνται  μόνο  με  έντομα  μεταξύ  τους, μερικές  χρονιές  είχα  αφήσει  ένα  φυτό  και  δεν  έδωσε  σχεδόν καθόλου  σπόρο . Προσοχή  αλληλο-γονιμοποιούνται  με  όλα  τα  σταυρανθή  για αυτό  θέλει  προστατευτικό  τούλι  αλλιώς  θα  αλλοιωθεί  ο  σπόρος .  Μεγαλώνουν  και  την  άνοιξη  βγάζουν  κεντρικό  βλαστό  με  άνθη. Βγάζουν  μικρούς  λοβούς  όπως  όλα  τα  σταυρανθή  και  μέσα  είναι  τα  μικρά  σποράκια. τα  μαζεύουμε  σε  μια  λεκάνη,  ανοίγουμε τους λοβούς  και  σε  σήτα μικρή  παίρνουμε  τον  σπόρο  και  μένουν  τα  ξερά .

Άλλες Παρατηρήσεις:

Φθινόπωρο  και  άνοιξη   πιάνουν  κάμπιες,  μικρές  πράσινες  και  μετά  πιο  μεγάλες  μαύρο  κίτρινες . Πρέπει  να  ψάχνουμε  συνέχεια    για  αυγά  μικρά  κίτρινα  κάτω  από  τα φύλλα και  να τα  λιώνουμε,  και  τις  κάμπιες  να  τις  πετάμε  μακριά.  Προσοχή  σχεδόν  κάθε  μέρα  έλεγχος  όπως  σε  όλα  τα  σταυρανθή  μπορεί  σε  λίγες  μέρες  οι  κάμπιες  να τα  αφανίσουν. Είναι  αργά  μετά να  περιμένεις  για  νέα φύλλα . Οι  κάμπιες  είναι  μπροστά  στα  μάτια  σου  και συνήθως  δεν  τις  βλέπεις  ….

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ: ΝΑΙ

Προέλευση:

Τους   σπόρους τους  έχω περίπου 8  χρόνια από το 2012,  από  φίλο  Ιταλό     που  ζούσε  στην   Αίγινα .

Διατηρητής-καλλιεργητής:

Γιάννης  Κάσσης   ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ,  το καλλιεργεί στην Αίγινα  από το 2012 έχει  αποδειχτεί  κατάλληλο για  τις τοπικές κλιματικές συνθήκες αν  και   η  καταγωγή  του είναι Ρώσικη

 Χαρακτηριστικά:

Είναι ξεχωριστό αλλά συγγενικό είδος με το λάχανο , τρώγονται μόνο  τα  φύλλα  του, έτσι  τρώμε  συνέχεια  φύλλα  και  δεν  χρειάζεται  να  περιμένουμε  το  άνθος  του  όπως  στο  κουνουπίδι  η  το  μπρόκολο  που  είναι  και  αυτά  στο  ίδιο  γένος . Οι  βλαστοί  είναι  μωβ  και  το  φύλλο  του  πράσινο  μωβ  ομοιογενές . Τα  φύλλα  του  είναι  πολυσχιδή . Αναπτύσσεται  πολύ  γρήγορα  και  είναι  εύκολο  στην  καλλιέργεια  του  .

Σπορά, Αναπαραγωγή, Κράτημα σπόρου:

Σπέρνουμε από    τον  Αύγουστο  σε  σπορείο . Λόγο  ζέστης  εφαρμόζω  ένα  κόλπο  προφυτρωνω  τους  σπόρους  στο  ψυγείο  για  μια  εβδομάδα .  Μόλις  έχουμε  φυτά  τα  φυτεύουμε  στο χώμα  περίπου  σε  απόσταση  50 εκ.  το  καθένα  από  το  άλλο. Δεν  χρειάζεται   το  φυτό  να  κάνει   2  κύκλους  για  σπόρο. Στο  θερμό  κλίμα    της  Αίγινας  μπορεί  να  γίνει  σε  ένα  χρόνο  από  Σεπτέμβριο  έως άνοιξη αρχές  καλοκαιριού.  Παρόλα  αυτά  εγώ  σπέρνω  νωρίς  το  φθινόπωρο  ώστε  πριν  τα  Χριστούγεννα να  έχω  μεγάλα  φυτά  για  σπόρο  τον  Μάιο Ιούνιο . Πρέπει  να  έχουμε  καμιά  10-15  φυτά  γιατί  γονιμοποιούνται  μόνο  με  έντομα  μεταξύ  τους, μερικές  χρονιές  είχα  αφήσει  ένα  φυτό  και  δεν  έδωσε  σχεδόν καθόλου  σπόρο . Προσοχή  αλληλο-γονιμοποιούνται  με  όλα  τα  σταυρανθή  για αυτό  θέλει  προστατευτικό  τούλι  αλλιώς  θα  αλλοιωθεί  ο  σπόρος .  Μεγαλώνουν  και  την  άνοιξη  βγάζουν  κεντρικό  βλαστό  με  άνθη. Βγάζουν  μικρούς  λοβούς  όπως  όλα  τα  σταυρανθή  και  μέσα  είναι  τα  μικρά  σποράκια. τα  μαζεύουμε  σε  μια  λεκάνη,  ανοίγουμε τους λοβούς  και  σε  σήτα μικρή  παίρνουμε  τον  σπόρο  και  μένουν  τα  ξερά .

Άλλες Παρατηρήσεις:

Φθινόπωρο  και  άνοιξη   πιάνουν  κάμπιες,  μικρές  πράσινες  και  μετά  πιο  μεγάλες  μαύρο  κίτρινες . Πρέπει  να  ψάχνουμε  συνέχεια    για  αυγά  μικρά  κίτρινα  κάτω  από  τα φύλλα και  να τα  λιώνουμε,  και  τις  κάμπιες  να  τις  πετάμε  μακριά.  Προσοχή  σχεδόν  κάθε  μέρα  έλεγχος  όπως  σε  όλα  τα  σταυρανθή  μπορεί  σε  λίγες  μέρες  οι  κάμπιες  να τα  αφανίσουν. Είναι  αργά  μετά να  περιμένεις  για  νέα φύλλα . Οι  κάμπιες  είναι  μπροστά  στα  μάτια  σου  και συνήθως  δεν  τις  βλέπεις  ….

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ: ΝΑΙ
Sito Seeds Pack

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή

Κάσσης Γιάννης Καβουρόπετρα Ερατούς 4
Τ.Κ. 18010 Αίγινα
τηλ: 6971637618
email: kassis123@yahoo.gr

Sito Seeds Grow

Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:

Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close