Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή | e-mail: arispavlos@yahoo.gr |
---|
Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, επιλέξτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:
από την Κύπρο, ομάδα διατήρησης παραδοσιακών σπόρων «Σποροφύλακες Κύπρου» το 2013
Άρης Παύλος, ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ, το καλλιεργεί στην Αίγινα από το 2013 επομένως έχει προσαρμοσθεί στις τοπικές κλιματικές συνθήκες
Θέλει οπωσδήποτε ήλιο δεν αντέχει τον ίσκιο αντίθετα με το μαϊντανό και το σέλινο.. Θέλει επίσης πολύ νερό όπως ο άνιθος
Έχει πολύ έντονη και ιδιαίτερη γεύση χρησιμοποιείται ο σπόρος και σαν μπαχαρικό τριμμένος
Σπέρνουμε τέλη Σεπτεμβρίου κρατώντας αποστάσεις 15-20 εκ. Σε ενάμιση μήνα μπορείς να τρως τα φύλλα μέχρι τέλος Μαρτίου. Μετά ψηλώνει ανθίζει βγάζει σπόρο. Αφήνεις το σπόρο επάνω στο φυτό να ξεραθεί και μετά συγκομίζεις
Προσοχή στα μυρμήγκια, τρώνε το σπόρο του κόλιανδρου τους αρέσει πολύ. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το σπανάκι
από την Κύπρο, ομάδα διατήρησης παραδοσιακών σπόρων «Σποροφύλακες Κύπρου» το 2013
Άρης Παύλος, ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ, το καλλιεργεί στην Αίγινα από το 2013 επομένως έχει προσαρμοσθεί στις τοπικές κλιματικές συνθήκες
Θέλει οπωσδήποτε ήλιο δεν αντέχει τον ίσκιο αντίθετα με το μαϊντανό και το σέλινο.. Θέλει επίσης πολύ νερό όπως ο άνιθος
Έχει πολύ έντονη και ιδιαίτερη γεύση χρησιμοποιείται ο σπόρος και σαν μπαχαρικό τριμμένος
Σπέρνουμε τέλη Σεπτεμβρίου κρατώντας αποστάσεις 15-20 εκ. Σε ενάμιση μήνα μπορείς να τρως τα φύλλα μέχρι τέλος Μαρτίου. Μετά ψηλώνει ανθίζει βγάζει σπόρο. Αφήνεις το σπόρο επάνω στο φυτό να ξεραθεί και μετά συγκομίζεις
Προσοχή στα μυρμήγκια, τρώνε το σπόρο του κόλιανδρου τους αρέσει πολύ. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το σπανάκι
Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή | e-mail: arispavlos@yahoo.gr |
---|
Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:
Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.