Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή | e-mail: arispavlos@yahoo.gr |
---|
Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, επιλέξτε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:
Από το χωριό Κορυφή Τρικάλων το 2007
Άρης Παύλος, ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ, το καλλιεργεί στην Αίγινα από το 2008 επομένως έχει προσαρμοσθεί στις τοπικές κλιματικές συνθήκες
Θέλει οπωσδήποτε ήλιο και πολύ νερό. Πιο πολύ από το μαϊντανό και το σέλινο.. Ευδοκιμεί πιο καλά στο χώμα παρά στη γλάστρα, είναι ευαίσθητο έχει μικρή ρίζα.
Σπέρνουμε τον Σεπτέμβριο κρατώντας απόσταση 30-40 εκ. Όταν μεγαλώνει ψηλώνει και φουντώνει πολύ. Ανάλογα με τον καιρό σε 2-3 μήνες φουντώνει καλά το φυτό. Το κίτρινο λουλουδάκι του γίνεται αργότερα σκούρο. Πολύ εύκολα μαζεύεις τον σπόρο τον Μάιο-Ιούνιο.
Όταν έχει ζέστη και υγρασία [ κυρίως την Άνοιξη ] μπορεί να πιάσει έναν άσπρο μύκητα η μια άσπρη μελίγκρα .
Από το χωριό Κορυφή Τρικάλων το 2007
Άρης Παύλος, ΣΠΟΡΙΤΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ, το καλλιεργεί στην Αίγινα από το 2008 επομένως έχει προσαρμοσθεί στις τοπικές κλιματικές συνθήκες
Θέλει οπωσδήποτε ήλιο και πολύ νερό. Πιο πολύ από το μαϊντανό και το σέλινο.. Ευδοκιμεί πιο καλά στο χώμα παρά στη γλάστρα, είναι ευαίσθητο έχει μικρή ρίζα.
Σπέρνουμε τον Σεπτέμβριο κρατώντας απόσταση 30-40 εκ. Όταν μεγαλώνει ψηλώνει και φουντώνει πολύ. Ανάλογα με τον καιρό σε 2-3 μήνες φουντώνει καλά το φυτό. Το κίτρινο λουλουδάκι του γίνεται αργότερα σκούρο. Πολύ εύκολα μαζεύεις τον σπόρο τον Μάιο-Ιούνιο.
Όταν έχει ζέστη και υγρασία [ κυρίως την Άνοιξη ] μπορεί να πιάσει έναν άσπρο μύκητα η μια άσπρη μελίγκρα .
Επικοινωνία με την ομάδα/διατηρητή | e-mail: arispavlos@yahoo.gr |
---|
Για να δείτε όλες τις ποικιλίες που διατηρεί η ίδια ομάδα/διατηρητής ή όλες τις ποικιλίες του ίδιου είδους που διατηρούνται από το Δίκτυο Σιτώ, πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο παρακάτω:
Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.